Alle saker
Portrett
KOmmentar
Kultur
Mat
Næring
Oppvekst

Idrettsglede i hundre

100 år med idrettshistorie har sett djupe spor i Sauda. No ser Sauda IL fram mot nye utfordringar.

Lys i Ryfast tunnelen

30. desember opnar Ryfast som er verdas lengste og djupaste vegtunnel. Kva betyr det for Ryfylke?

Tar framtida på mål

Ein snikkarmeister med ønske om betre lokale og fleire utfordringar. Ein trappe- fabrikk med behov for nye krefter. Det luktar ei lita suksesshistorie av det.

Portrettet: Sykkeldronninga

Gunn-Rita Dahle Flesjå (46) sit framleis på sykkelsetet. Ho har berre skifta ut løypa og farten.

Opplevingar på historisk grunn

Ein hektisk sommarsesong er tilbakelagt, og eigarane av Landa Park skal lade opp til ein ny sesong. Og brygge litt øl og arrangere nokre julebord, kan hende.

Raust kompetanseløft

Ove N. Øye har bygd eit sterkt kompetansemiljø på rekordtid i ingeniør- og konsulentbedrifta Varicon. Bak det heile ligg det eit raust menneskesyn.

Det store matsluket

Ryfylkekokken Frode Selvaag har sett seg lei på at me stadig kastar meir og meir mat. – Innfør fast dag i veka for restemiddag og overrask familien med kva ein kan få ut av det som gøymer seg i kjøleskåpet, er tipset hans.

Lakseeventyr på land

Tytlandsvik Aqua er eit av dei største landbaserte smoltanlegga i landet. Eigarane, med laksefamilien Viga i spissen, er allereie i gang med å planlegge eit nytt og endå større anlegg.

Portrettet: På rett veg

Siri Fisketjøn Indrebø (44) er aller mest oppteken av å dra lasset saman med gode kollegaer.

Satsar på mat og kultur

Norsk Frukt- og Laksefest satsar framleis etter 23 år med festivalhistorie. Dei vil setje Hjelmeland på kartet som ein frukt- og havbrukskommune.

Næringslivet om valet i Hjelmeland

Kva blir viktige politiske saker i neste kommunestyreperiode i Hjelmeland? Me har spurt leiarar frå næringslivet om kva dei meiner er viktig for å sikre vekst og attraktivitet.

Rekordløp gjennom Ryfast

Laurdag 5.oktober skal 7000 personar springe gjennom Ryfast. Slikt blir det rekordar av.

Med døden tett på

Tida står stilt når dei møter menneske i sorg. Gunda Berge og Monica Berge Fjæra har døden med på jobb.

Liv på nes

Nesflaten har omlag 200 innbyggarar, men likevel både hotell, kafé, nærbutikk, gåve- og kunstbutikkar samt eige drivstoffanlegg. No er målet at kunstprosjektet «Views» skal ta bygda til nye høgder.

Portrettet: Vertinne med utsyn

Ho trivst best når ho kan skape noko nytt. Sissel Marie Bjerga (37) har funne sin fargepalett på Utsyn Misjonssenter.

Inviterer til leik

Du finn apparata deira i parkar, byområde, torg og skular. Leikeparkprodusenten Rampline på Talgje har bygt seg opp til å bli ein attraktiv leverandør av leikeapparat i både inn- og utland.

Topp med trening

Anita Topp Sandvik vil inspirere både unge og eldre til å trene meir. Nyleg opna ho dørene til TOPP Treningssenter på Hjelmeland.

Teknologisk framtid

Westcontrol satsar på morgondagens elektronikk. Dei produserer både smarte vassmålarar, kommunikasjonsrobotar og elbilladarar.

Historisk gardsbesøk

– Utan historia om fortida går me fattige inn i framtida, meiner Reidunn L. Botnehagen. På garden Haukali gir ho turistane ein smak av kvardagen anno 1850.

Næringslivet om nye Stavanger

1. januar 2020 slår Finnøy, Rennesøy og Stavanger seg saman til nye Stavanger kommune. Kva meiner næringslivet om den nye kommunen? Me tok ein prat med nokre av bedriftene som held til på Judaberg.

Smaksrike gleder

Guri Hovland og Elin Sørskår finn fram til ekte smakar frå gode naturprodukt. Dei blir motiverte av å hindre matsvinn.

Trivselspedagogar

I Bikubå barnehage satsar dei på trivsel og fagleg utvikling for å rekruttere barnehagelærarar.

Portrettet: Husteiknaren

Gordon Sunde (47) veit mykje om å gå på trynet, og om å kjenne angsten bite i kroppen. Heldigvis veit han også mykje om korleis det er å leve ut ein draum.

Lanserer unike leiker

Etter mange år med grubling, testing og ein god porsjon tolmod kan Terje Gundersen endeleg gle seg over at dei eigenproduserte leikene hans er ute i marknaden.

Portrettet: Sykkeldronninga

Gunn-Rita Dahle Flesjå (46) sit framleis på sykkelsetet. Ho har berre skifta ut løypa og farten.

Portrettet: På rett veg

Siri Fisketjøn Indrebø (44) er aller mest oppteken av å dra lasset saman med gode kollegaer.

Portrettet: Vertinne med utsyn

Ho trivst best når ho kan skape noko nytt. Sissel Marie Bjerga (37) har funne sin fargepalett på Utsyn Misjonssenter.

Portrettet: Husteiknaren

Gordon Sunde (47) veit mykje om å gå på trynet, og om å kjenne angsten bite i kroppen. Heldigvis veit han også mykje om korleis det er å leve ut ein draum.

Portrettet: Bryggerihotellet

Lilland Bryggerihotell gir deg ein smak av høge fjelltoppar, lange kajakkturar og lokalt designa øl.

Portrettet: Smaken av gourmet

Harald og Anne Strand produserer gourmetmåltid på rekkje og rad. Dei satsar på kvalitet, både med vaktelhøner og mangalitsa-griser.

Historie i veggane

Oppreidde senger og varm mat freistar mange fjellfolk til å stoppe på Hauane Bed & Breakfast.

Med håp i blikket

Harald Bjørkhaug (40) meiner det finst håp overalt. Gründeren, syklisten og fjellmannen drøymer om å gi jobb til dei som slit aller mest.

Berekraftig livsstil

Ho kallar seg sjølv ein moderne hippie. Elin Rydningen (51) har opna dørene til eit drivhus av dei sjeldne.

Lakseprinsessa

Reiselysta førte Valborg Starheim Rognskog (24) heim igjen til Sand. Kanskje ikkje overraskande for å ta over sjefsjobben i ei internasjonal reiselivsbedrift. 

Ny sjef på Preikestolen

Helge Kjellevold trur erfaringa frå bilbransjen kan vere god å ha når han skal utvikle Lysefjorden og Preikestolen som berekraftige reisemål.

Designskattar

Hyller med freistande designprodukt, eit rustikt spisebord og ein knallgrøn sofa. Heim + Design har noko for ein kvar smak og lommebok.

Matlos

Cathrine Vierli Selvaag (33) vart hotellsjef som 23-åring, som singel 24-åring bygde ho sitt første hus. Den nytilsette sjefen i Rymat kjem sjeldan til dekka bord, ho likar best å gjere jobben sjølv.

Sceneliv

Ho er dårleg på small talk, men blir inspirert av djupe samtalar. – Å få lov til å kome ned i kjensledammen til folk, det er mat for ein skodespelar, meiner Ellen Dorrit Petersen (42)

Brenn for friluftslivet

Hans Olav Sandvoll i Ryfylke Friluftsråd har klare råd til deg som gjerne vil ut på fleire familieturar langs strandlinja.

Bakedraumen

– Det er viktig å ta vare på gamle mattradisjonar, meiner Nina Fonneland. Ho satsar alt på sitt eige lefsebakeri.

Lyttar til hesten

Stephanie Birkeland (47) meiner ein må forstå hesten sitt språk skal ein bli ein god ryttar. Sjølv fekk ho sin første hest som sjuåring.

Los med engasjement

Mange meinte Dag Flacké (58) allereie som barn hadde eit godt utvikla leiartalent. Eit brennande samfunnsengasjement førte han frå Sykkylven til Hjelmeland, no går ferda vidare.

Naturleg kunst

Kunstnaren Ellen Kalvig (58) er komen heim til Suldal. Her lar ho seg inspirere av høge fjell og det fallande lyset.

Is over fjorden

Isbilsjåfør Donatas vil at enda flere i Ryfylke skal få is på døra. På eget initiativ begynte han å kjøre til Halsnøy.

Kveitehøvdingen

Magnus Skretting (58) er klar for nye utfordringar. Kveiteeventyret på Hjelmeland har fått ein ny start.

Fylkesmora

Magnhild har nesten aldri eit spøt i veska si lenger. I staden tek ho opp ein smarttelefon med eit knallraudt trekk og sender ei tekstmelding.

Møllearven

Aslak Lie (42) er sikker i si sak. Det var rett å ta over familiebedrifta. Slik sikra han vidare utvikling for Tau Mølle.

Askeladden

Asbjørn Birkeland (33) drøymde aldri om å bli ordførar. Det var før Senterpartiet gjorde eit brakval i industribyen.

Topp med trening

Anita Topp Sandvik vil inspirere både unge og eldre til å trene meir. Nyleg opna ho dørene til TOPP Treningssenter på Hjelmeland.

Lanserer unike leiker

Etter mange år med grubling, testing og ein god porsjon tolmod kan Terje Gundersen endeleg gle seg over at dei eigenproduserte leikene hans er ute i marknaden.

Vil ha blågrøn framtid

Tove Sivertsen meiner det blir viktig at Finnøy og Rennesøy får viktige roller innan blågrøne næringar i den nye og utvida kommunen Stavanger.

Lim og lære

Eg vonar saka på Talgje kan bli eit vendepunkt. Når alle har frest frå seg, lest sine bibelvers eller spytta hånlege ord mot bedehusfolket, då er det rom for gode samtaler igjen.

Alle skal få sin bit av Preikestolen

Ryfylkes styrker er mange, men den mest tydelige som må dyrkes for at mange andre attraksjoner skal få lyskasteren satt på seg, er Preikestolen. Lik det eller ikke!

Har vi vilje og evne til omstilling?

Har vi de gode hodene i Ryfylke? De som kommer med de gode ideene, de som har evne til å utvikle og realisere dem?

Havrommet i vårt Ryfylke

Få steder ligger forholdende bedre til rette enn Ryfylke når det gjelder å ta en ledende posisjon når mulighetene havet gir oss skal utvikles videre.

Inviter til Ryfylke!

Vi trenger flere arbeidsplasser, helst i nærheten av der vi bor. Hva skal til for å få til flere bedrifter til å etablere seg i Ryfylke?

Annleis, men det same

Eg var på ein konferanse i Haugesund for ei tid tilbake. Tema var framtida.

Ryfylke

Med sin flotte natur er reiseliv en åpenbar og viktig næringsvei, nå og i fremtiden. Men så er det også mange andre muligheter.

Omstillingsbølgjer med ringvak

Med skiftande tider opnar det seg høve for endring. Dei som lukkast vil vera dei som har kultur for å gripa sjansar som byr seg.

Hvordan takle sentralisering?

Private og offentlige arbeidsplasser flyttes til befolkningstette områder, fordi det er økonomiske fordeler ved dette.

Ryfylke – en grenseløs region!

Kommunesammenslåing eller ikke, det viktigste er at vi samhandler slik at Ryfylke som regionen blir best mulig for innbyggere og næringsliv.

Det startar med deg og meg

Det skjer mykje om dagen. Stålverket vert lagt ned. Så blir det ikkje det allikevel. Kommunesamanslåing? Strand 2050. Ny næringsplan. Sentrumsplan. Bykonferanse - frå industri til reiseliv?

Murar og marsjar i Ryfylke

«Menneskene bygger for mange murer og for få broer». Det var Isaac Newton som sa dette. Det er nokre år sidan han levde. Likevel veit me at sitatet er relevant også i dag.

Ryfylke i endring

Ryfylke er i endring. Slik har det alltid vore. Men no er endringsprosessane tydelegare og dei kjem raskare enn det som har vore vanleg.

Glitrande juletre

På Myhre Juletregard tenkjer dei på jul heile året. Kanskje får du eit juletre frå Lena Nergård og Jan Magne Myhre i stova di?

Padlar på turismebølga

Kvar sesong byr på fleire eventyrlystne turistar for Lysefjorden Kajakkutleie. Dette merkar dei på både språkkunnskapane, kulturforskjellane og det auka samarbeidet mellom reiselivsaktørane i området.

Tett på kvardagen

Natur. Familie. Trygg oppvekst. Småbarnsforeldra med oppvekst i Sauda veit godt kva bygda betyr for dei. Sjølv har dei tatt ulike vegval i livet

Bygda mot straumen

Eit yrande revyliv, eige musikk-korps og ei pulserande dugnadsand. Jøsenfjorden har det meste, og midt i bygda ligg sjølve hjarta og samlingspunktet; butikken.

Realiserer draumane

Det finst alltid ein god idé rundt kjøkkenbordet til Henrik og Merete Halleland og mange av desse blir sett ut i livet. No må dei også førebu seg på ein ny Stavanger-kvardag.

Lyttar til hesten

Stephanie Birkeland (47) meiner ein må forstå hesten sitt språk skal ein bli ein god ryttar. Sjølv fekk ho sin første hest som sjuåring.

Kvil i fred, Rygjabø

Det var sorg i bygda då gamle Rygjabø skule blei flammanes rov ein laurdagskveld i juni. I 113 år hadde det vakre huset stått og kneisa på høgda over Judaberg, no var det ikkje meir.

Los med engasjement

Mange meinte Dag Flacké (58) allereie som barn hadde eit godt utvikla leiartalent. Eit brennande samfunnsengasjement førte han frå Sykkylven til Hjelmeland, no går ferda vidare.

Naturleg kunst

Kunstnaren Ellen Kalvig (58) er komen heim til Suldal. Her lar ho seg inspirere av høge fjell og det fallande lyset.

Kommune på friarferd

Forsand er brura alle vil ha. No vil dei gifte seg med Sandnes.

Is over fjorden

Isbilsjåfør Donatas vil at enda flere i Ryfylke skal få is på døra. På eget initiativ begynte han å kjøre til Halsnøy.

Løftar fram sentrum på Jørpeland

Kolbjørn Pedersen er kjent for å ta utfordringar på strak arm. Ein av dei viktigaste utfordringane nett no er å løfte fram Jørpeland sentrum.

Med kunst i veggene

På Tinghaug er det blese nytt liv i kunstnarheimen til Samuel Tveit. I år skal kunstinteresserte og bygdefolk feire 150-årsjubileum for kunstnaren.

Vikingblod

No vågar Turid Kathrin Trevland (29) og Toralf Pedersen (36) å drøyme om sin eigen viking-gard.

Fylkesmora

Magnhild har nesten aldri eit spøt i veska si lenger. I staden tek ho opp ein smarttelefon med eit knallraudt trekk og sender ei tekstmelding.

Skaparglede i sandkassen

Terje Gundersen fekk ein god idè i sandkassen heime. No kan han snart kjøpe sine eigne treleiker i butikken.

Ryfylkevegen - ei perle i ein musling!

Dette er ein forkorta versjon av eposet som Tora Liv Thorsen framførte då Ryfylke IKS tidlegare i sommar markerte at Ryfylkevegen er blitt 50 år.

Gamal kunnskap i unge hender

Ved Suldalsvatnet reiser det seg ei løe som skal husa Suldalsdampen. Når bordkledninga er på, vil få vita at treverket skjuler ein nasjonal skatt.

Taktskifte

I industribygda Sauda byggjer dei for framtida. Dugnadsånda er framleis i live.

Optimisme på Helgøy

Helgøy, ei frodig øy i Årdalsfjorden i Ryfylke. I mange år har øyfolket drøymt om å kunne koma seg tørrskodd til lands. Aldri har optimismen vore så stor som nå.

Jorda og sola varmar huset

På Håbakk på Tau står ein bygning som liknar ein klassisk avrunda UFO. Men det er ikkje det mest spesielle med huset.

Presten på prærien

Ingen gardiner hindrar sola i å stanga seg inn som ein våryr stut hjå vandrarprest Ingebjørg Vik Laugaland i Hjelmeland.

Ikkje noko dill med drill

Å driva med drilling er ikkje for pyser. Jentene i Tau Drill har ofra både kveldar, tenner og negler for sporten sin.

Ein fest for foten

17. mai 2013 sit Janne Hindrumsen og studerer fottøyet til dei bunadkledde kvinnene på tv. Ho smiler for kvar sandal og joggesko ho ser.

Det store matsluket

Ryfylkekokken Frode Selvaag har sett seg lei på at me stadig kastar meir og meir mat. – Innfør fast dag i veka for restemiddag og overrask familien med kva ein kan få ut av det som gøymer seg i kjøleskåpet, er tipset hans.

Lakseeventyr på land

Tytlandsvik Aqua er eit av dei største landbaserte smoltanlegga i landet. Eigarane, med laksefamilien Viga i spissen, er allereie i gang med å planlegge eit nytt og endå større anlegg.

Satsar på mat og kultur

Norsk Frukt- og Laksefest satsar framleis etter 23 år med festivalhistorie. Dei vil setje Hjelmeland på kartet som ein frukt- og havbrukskommune.

Smaksrike gleder

Guri Hovland og Elin Sørskår finn fram til ekte smakar frå gode naturprodukt. Dei blir motiverte av å hindre matsvinn.

Vil selja unike produkt

Det går mot jul og på Jørpeland inviterer Øyvind Stuvik inn til ein god og stemningsfull førjulshandel i den nyopna butikken Ryfylke Landhandel.

Digitaliserer fôringa

Grieg Seafood har utvikla eit kontrollsenter på Judaberg for fjernfôring ute i anlegga. Målet er at alle dei 12 anlegga i Rogaland blir lagt inn under senteret i løpet av 2019.

Smaken frå heia

Lise Vistnes meiner lamma som går på det bognande fjellbeitet i Ryfylke får ein heilt spesiell smak og kvalitet. No kan du smake Fjellam frå Ryfylke og avgjere sjølv.

Portrettet: Smaken av gourmet

Harald og Anne Strand produserer gourmetmåltid på rekkje og rad. Dei satsar på kvalitet, både med vaktelhøner og mangalitsa-griser.

Lakseprinsessa

Reiselysta førte Valborg Starheim Rognskog (24) heim igjen til Sand. Kanskje ikkje overraskande for å ta over sjefsjobben i ei internasjonal reiselivsbedrift. 

Matlos

Cathrine Vierli Selvaag (33) vart hotellsjef som 23-åring, som singel 24-åring bygde ho sitt første hus. Den nytilsette sjefen i Rymat kjem sjeldan til dekka bord, ho likar best å gjere jobben sjølv.

Sjokoladedronninga

Lysefjorden Sjokolade kan by på mange freistande godsaker. No har også June Dahlskaas opna dørene til den årlege julebutikken på Jørpeland.

Bakedraumen

– Det er viktig å ta vare på gamle mattradisjonar, meiner Nina Fonneland. Ho satsar alt på sitt eige lefsebakeri.

Is over fjorden

Isbilsjåfør Donatas vil at enda flere i Ryfylke skal få is på døra. På eget initiativ begynte han å kjøre til Halsnøy.

Designhotell med lokal mat

Midt blant kraftlinjer og høge fjell ligg eit ekte designhotell som serverer fersk fjellaure.

OPE for alle

Ryfylke er eit ynda reisemål for turistar frå mange nasjonar. Verkshotellet på Jørpeland opplever positiv vekst grunna detta.

Skattekista

Til og med tøffe motorsyklistar kjem langvegsfrå for å kjøpe gongkaker. Så populær er baksten i Kaihuset på Judaberg blitt.

Ikkje noko juks på Fargeriet

Hiimsmoen sin kafé på Sand, er åleine verd ein tur til Suldal. Denne intime og spesielle kafeen som opna i 1994 har fått namnet sitt etter fargerimeister Røgenæs som dreiv i same lokala for vel hundre år sidan.

Jungeltelegrafen som salskanal

Mikal Viga meiner jungeltelegrafen har spela størst rolle for auken i salet av røykelaks. For familiebedrifta på Nesvik i Hjelmeland er den travlaste tida på året med produksjon og levering frå oktober til desember.

Med hjartet på rette staden

Den gode samtalen er viktigast når Solgunn Selland kjører Ryfylke rundt for å selja fisk.

Ta eit eple og drikk det

Elisabeth og mannen Arvid Grønvik har i haust pressa pressar tonnevis av eple på flasker og i plastbagar. 35000 liter eplemost har forlate fruktgarden i Grønvik på Fister.

Idrettsglede i hundre

100 år med idrettshistorie har sett djupe spor i Sauda. No ser Sauda IL fram mot nye utfordringar.

Lys i Ryfast tunnelen

30. desember opnar Ryfast som er verdas lengste og djupaste vegtunnel. Kva betyr det for Ryfylke?

Tar framtida på mål

Ein snikkarmeister med ønske om betre lokale og fleire utfordringar. Ein trappe- fabrikk med behov for nye krefter. Det luktar ei lita suksesshistorie av det.

Raust kompetanseløft

Ove N. Øye har bygd eit sterkt kompetansemiljø på rekordtid i ingeniør- og konsulentbedrifta Varicon. Bak det heile ligg det eit raust menneskesyn.

Lakseeventyr på land

Tytlandsvik Aqua er eit av dei største landbaserte smoltanlegga i landet. Eigarane, med laksefamilien Viga i spissen, er allereie i gang med å planlegge eit nytt og endå større anlegg.

Næringslivet om valet i Hjelmeland

Kva blir viktige politiske saker i neste kommunestyreperiode i Hjelmeland? Me har spurt leiarar frå næringslivet om kva dei meiner er viktig for å sikre vekst og attraktivitet.

Med døden tett på

Tida står stilt når dei møter menneske i sorg. Gunda Berge og Monica Berge Fjæra har døden med på jobb.

Teknologisk framtid

Westcontrol satsar på morgondagens elektronikk. Dei produserer både smarte vassmålarar, kommunikasjonsrobotar og elbilladarar.

Næringslivet om nye Stavanger

1. januar 2020 slår Finnøy, Rennesøy og Stavanger seg saman til nye Stavanger kommune. Kva meiner næringslivet om den nye kommunen? Me tok ein prat med nokre av bedriftene som held til på Judaberg.

Vil selja unike produkt

Det går mot jul og på Jørpeland inviterer Øyvind Stuvik inn til ein god og stemningsfull førjulshandel i den nyopna butikken Ryfylke Landhandel.

Gjer stein om til gull

Sand frå Årdal finn ein blant anna igjen i plattformar i Nordsjøen og bruer i Danmark. NorStone meiner det vil vere sandressursar i Årdal i minst 10 år til.

Satsar på veksthus

Håvard Skavland har investert meir enn 30 millionar i nye veksthus for tomat. 41-åringen er stadig på jakt etter nye område han kan betre i drifta.

Populær arkitektrundtur i Ryfylke

Nasjonal turistveg Ryfylke har ein arkitekturrundtur som byrjar å vise godt att på turistkartet.

Vil ha blågrøn framtid

Tove Sivertsen meiner det blir viktig at Finnøy og Rennesøy får viktige roller innan blågrøne næringar i den nye og utvida kommunen Stavanger.

100 år med kraft

I Flørli har det vore kraftproduksjon i 100 år. No er det blåst nytt liv i kraftbygda og den imponerande historia skal fram i lyset igjen.

Berekraftig livsstil

Ho kallar seg sjølv ein moderne hippie. Elin Rydningen (51) har opna dørene til eit drivhus av dei sjeldne.

Kraft på menyen

På Kraft Kafe kan du nyte kaffelatten medan du let deg inspirere av gamal og ny industrikultur. Nye Folkets Hus opnar i september, men allereie i mai startar kaféserveringa. 

Snøglede på Gullingen

Jan Nilsen og Anne Karin Vårvik meiner alle årstidene på Gullingen har sin sjarm. Likevel er det liten tvil om at det er snørike vinterdagar som er dei travlaste. 

Investerer i framtida

Frå hausten 2018 tilbyr Sauda VGS i samarbeid med næringslivet eit nytt studietilbod for unge i Rogaland. I løpet av 4 år sikrar studietilbodet dei både yrkes- og studiekompetanse.

Matlos

Cathrine Vierli Selvaag (33) vart hotellsjef som 23-åring, som singel 24-åring bygde ho sitt første hus. Den nytilsette sjefen i Rymat kjem sjeldan til dekka bord, ho likar best å gjere jobben sjølv.

Bygda mot straumen

Eit yrande revyliv, eige musikk-korps og ei pulserande dugnadsand. Jøsenfjorden har det meste, og midt i bygda ligg sjølve hjarta og samlingspunktet; butikken.

Balsam for huden

Nina Øverland Vikeså var på leit etter ei god salve til barna som hadde eksem, til slutt laga ho sin eigen. I dag driv ho Urteloftet i Vanvik.

Luftbaronar

Kunsten å fly handlar om å overvinne tyngdekrafta. For desse pilotane er livet i lufta reine draumen.

Realiserer draumane

Det finst alltid ein god idé rundt kjøkkenbordet til Henrik og Merete Halleland og mange av desse blir sett ut i livet. No må dei også førebu seg på ein ny Stavanger-kvardag.

Portrettet: Sykkeldronninga

Gunn-Rita Dahle Flesjå (46) sit framleis på sykkelsetet. Ho har berre skifta ut løypa og farten.

Portrettet: På rett veg

Siri Fisketjøn Indrebø (44) er aller mest oppteken av å dra lasset saman med gode kollegaer.

Portrettet: Vertinne med utsyn

Ho trivst best når ho kan skape noko nytt. Sissel Marie Bjerga (37) har funne sin fargepalett på Utsyn Misjonssenter.

Inviterer til leik

Du finn apparata deira i parkar, byområde, torg og skular. Leikeparkprodusenten Rampline på Talgje har bygt seg opp til å bli ein attraktiv leverandør av leikeapparat i både inn- og utland.

Historisk gardsbesøk

– Utan historia om fortida går me fattige inn i framtida, meiner Reidunn L. Botnehagen. På garden Haukali gir ho turistane ein smak av kvardagen anno 1850.

Trivselspedagogar

I Bikubå barnehage satsar dei på trivsel og fagleg utvikling for å rekruttere barnehagelærarar.

Unik skulekvardag

På Strand VGS får elevane på naturbrukslinja undervisning i ein ny akvahall, og på idrettslinja kan dei nyte fantastiske naturopplevingar. Målet er at ein skal få fram det beste i kvar enkelte elev.

Investerer i framtida

Frå hausten 2018 tilbyr Sauda VGS i samarbeid med næringslivet eit nytt studietilbod for unge i Rogaland. I løpet av 4 år sikrar studietilbodet dei både yrkes- og studiekompetanse.

Urbant Hytteliv

I Sauda kan ein kombinere det urbane bylivet med lange dagar i skibakken. Det passar heilt perfekt for Judith Synnøve og John Eirik Svendsen.

Balanserer liv & lære

Då Anne Siv Aasen (42) prøvde yoga for fyrste gong i 2003, visste ho lite om at det seinare kom til å bli både livsstil, arbeidsplass og vegen ut av tøffe tider.

Tett på kvardagen

Natur. Familie. Trygg oppvekst. Småbarnsforeldra med oppvekst i Sauda veit godt kva bygda betyr for dei. Sjølv har dei tatt ulike vegval i livet

Bygda mot straumen

Eit yrande revyliv, eige musikk-korps og ei pulserande dugnadsand. Jøsenfjorden har det meste, og midt i bygda ligg sjølve hjarta og samlingspunktet; butikken.

Kvil i fred, Rygjabø

Det var sorg i bygda då gamle Rygjabø skule blei flammanes rov ein laurdagskveld i juni. I 113 år hadde det vakre huset stått og kneisa på høgda over Judaberg, no var det ikkje meir.

Askeladden

Asbjørn Birkeland (33) drøymde aldri om å bli ordførar. Det var før Senterpartiet gjorde eit brakval i industribyen.

Frivillige hender

Dei legg ned mange timar med dugnad utan å forvente ei krone i betaling, og dei er viktige for lokalsamfunnet. Møt nokre av dei frivillige i Forsand.

Utforskar balansekunst

Dei har balansert, leika og utforska naturen heile livet. Det var ganske naturleg at Vidar Skavland (44) og Maria Grindheim Skavland (40) skulle byrje å produsere leikeapparat.

Optimisme på Helgøy

Helgøy, ei frodig øy i Årdalsfjorden i Ryfylke. I mange år har øyfolket drøymt om å kunne koma seg tørrskodd til lands. Aldri har optimismen vore så stor som nå.

Ikkje noko dill med drill

Å driva med drilling er ikkje for pyser. Jentene i Tau Drill har ofra både kveldar, tenner og negler for sporten sin.

Frå tomater og høns til betong

Det som var tenkt å vera ei attåtnæring til eit gardsbruk på Finnøy, er i dag blitt til ein konkurransedyktig aktør innan ferdigbetong og betongelement i Rogaland.

Frisk barnesatsing på Talgje

Gardbrukar Magne Østebø og familien går ei hektisk tid i møte. Palmehelga opna dei opp for publikum i Fiolen familiepark heime på gardstunet på Talgje, og responsen var overveldande med godt og vel 150 besøkande.

Toppa NM i Yrkesfag

Mange timars førebuing ligg bak når ungdom samlast for å konkurrera i fagdisiplinar i NM i yrkesfag. I fagdisiplinane rørleggar, bilmekanikar og konditor gjekk tre medaljar til ungdom frå Sauda og Suldal.

Skulen som satsar

Då elevtalet peika nedover for Sauda vidaregåande skule, byrja ein å tenkja kreativt.

Hardhausen Hilde

For Hilde Sandvik (44) går det ein raud tråd frå karikaturstriden til mormoras brenning av nisseteikningar.

Å våga leva eit liv utan rus

—Målet vårt på sikt er å få etablert familievern i stade for barnevern, understrekar Trond Skarpsno. Det skal vera trygt for folk, som dett utanfor, seier grûnder og eigar av Fjordhagen i Strand.